Röster i media:
”Ambitionen är att ta tillbaka fittan och det känns som att det lyckas. /…/ man går hem och har blivit både road och stärkt /…/ teater som denna behövs.”
TeaterStockholm.se

”Teater Eksems framförande (är) befriande. Med hjälp av två skärmar, kroppsspel och gester /…/ gestaltas monologerna med frenesi, engagemang och påtaglig spelglädje. Ensemblen lyckas fullständigt förena illustrerande och gestaltande partier, och gör alltsammans med samma livaktiga effektivitet och sceniska fantasi./…/ De tre skådespelarna lyckas hålla uppe tempot och känslan genom alla svängningar./…/ I en tid när ordet fitta mest används som skällsord i bloggosfären känns den gynopoetiska vaginamonologen som en sann befrielse.”
Hallands Nyheter

”Eksems alerta version visar med önskvärd tydlighet vilken öm punkt det kvinnliga könet fortfarande är/…/ utvecklar med humorn som vapen de präktiga pekpinnarna till komplicerade insikter/…/ Susanna Brink, Malin Tengvard och Mia Kjellkvist gestaltar kampen med ett rappt tempo och ett tilltal som inte utestänger männen.”
Göteborgs Posten

”De tre kvinnliga skådespelarna går ut på knock och får publiken att fnissa förtjust./…/ Men som i all bra komik finns allvaret hela tiden närvarande. Monologerna som avlöser varandra i ett rappt tempo handlar om tillkortakommanden, blygsel, skam./…/Pjäsen handlar också om lust och njutning. Skådespelerskan Malin Tengvard demonstrerar vällustigt olika sorters stön och orgasmvrål och får hela salongen att släppa loss i värsta skrattexplosionen./…/ De åstadkom så mycket med så små medel. Det här med att vaginan är något vi inte talar om säger faktiskt något om hur vi ser på kvinnor. Jag tycker det är bra att pjäsen får med både det lustfyllda och det upprörande, som att kvinnor skär sig.”
Corren.se

Dagens ros i GT:
”Dagens ros till Teater Eksem, för den briljanta, formidabelt roliga, fantastiska föreställningen Vaginamonologerna! Vilka skådespelarprestationer! En otrolig upplevelse att få vara med om att kvinnans vagina ges all denna uppmärksamhet och görs till något vi kvinnor kan vara stolta över! Tv-pjäs nästa?
En kvinna av många, modell äldre”

"Jag bestämde mig för att prata med kvinnor om deras vaginor. Göra vaginaintervjuer som blev till vaginamonologer. Först var de tveksamma. Blyga. Men så fort de kom i gång, kunde du inte få stopp på dem.
I hemlighet älskar kvinnor att prata om sina vaginor. Men ingen hade frågat dem.” –
Eve Ensler

Vaginamonologerna handlar om kvinnors och flickors rätt till sina egna kroppar och till sin sexualitet.  Med Vaginamonologerna vill vi medverka till att den kvinnliga sexualiteten ges lika stort utrymme som männens. Vi vill häva tabun som inte behöver finnas där. Med medveten provokation, humor och distans vill vi väcka frågor och diskussioner kring synen på kvinnors tankar och relationer till sin egen kropp.

Teater Eksem hade premiär på Vaginamonologerna första gången 11 oktober 2007, efter det följde en nypremiär i mars 2008. Föreställningen spelades sedan på turné runt om i landet till oktober 2009.

Manus: Eve Ensler
Översättning: Eva Ekselius
Regi: Sergej Merkusjev
Skådespelare: Susanna Brink, Malin Tengvard, Susanna Vildehav, Mia Kjellkvist
Layout: Charlotte Oscarsson
Susanna Vildehav, Malin Tengvard, Susanna Brink
Susanna Vildehav, Malin Tengvard, Susanna Brink
Mia Kjellkvist
Mia Kjellkvist
Susanna Brink, Susanna Vildehav, Malin Tengvard
Susanna Brink, Susanna Vildehav, Malin Tengvard