Ett kinesiskt spädbarn överges vid en vägkant någonstans i Kina. Två svenska skådespelare besöker Shanghai för ett kulturellt utbyte – med dramatiska följder. En brittisk kvinna, som arbetar i Indien efter tsunamin, får ett telefonsamtal som raserar hennes värld – och plötsligt sammanförs och kolliderar livsöden över kontinenter

Urpremiär på Soho Theatre i London
7 september 2010. Ett samarbete mellan:
Border Crossings (England)
<< A fleur de peau >> (Frankrike)
Kalakadamba Art Center (Indien)
Shanghai Dramatic Arts Center (Kina)
Teater Eksem (Sverige)

Under 2009 och 2010 medverkade Teater Eksem i det internationella scenkonstprojektet  Re-Orientations. Projektet var ett samarbete mellan skådespelare och dansare från Sverige, England, Frankrike, Indien och Kina som genomfördes med stöd från EU-kommissionen kulturprogram. Föreställningen togs fram genom så kallad devising-teknik, där skådespelarna, regissör och koreografer gemensamt arbetat fram text och dans genom improvisationer, research och diskussioner.

Efter föreställningarna i London spelades Re-Orientations i Shanghai och därefter i Borås, Skövde och avslutningsvis på Pustervik i Göteborg.

Tio skådespelare och dansare från fyra olika länder och scenkonsttraditioner medverkade och föreställningen framfördes på svenska, engelska, kinesiska, hindi och kannada.


 

Regi: Michael Walling
Scenografi & kostym: Seema Iqbal
Ljusdesign: Nick Moran
Koreografi: Denise Namura &
Michael Bugdahn 
Video & projektioner: Billy Hiscoke
Regiassistent: Huang Qi Ling
Dramaturgi: Mahesh Dattani, Paul Sirett & Brian Woolland

 

Medverkande:
Mia Kjellkvist 
Björn Dahlman
Qi Bai Xue 
Tony Guilfoyle
Spatica Ramanujam
Song Ru Hui
Sarah Swingler
Lianne Tucker
Radhakrishna Urala
Wang Jue