Ett dokumentärt, interaktivt och existentiellt scenkonstverk som utforskar klimathot, föräldraskap och en mänsklighet i kris.

Individer i sina mikrokosmos.
Vad drömmer de om?  Vad längtar de efter?

Ett scenkonstverk om små och stora universum.
 Perspektivskiften och parallella skeenden.

Om kärleken och motivationen. 
Olika världar, livspussel och reella hot.
Ett klimat i kris och en mänsklighet i kris.

Skam, skuld och strategier för att handskas med information om att vi tycks vara på god väg att utplåna oss själva.

En överbefolkad jord, ett sammelsurium av folkslag, språk, religioner, extremt väder och kaos.

Gränser, länder, lokalt och globalt. Hinner du fly?
Var finns hoppet?

loading...

Fotograf: Johannes Tegnér


Efter att ha spelats på Cinnober Teater i september 2018 kommer Jag vill se stjärnorna att åka på turné i Västra Götaland. Ladda ner vårt utbudsblad för mer information om tekniska försutsättningar och pris. Kontakta oss för bokning.

Urpremiär: 6 september 2018
Medverkande
Susanna Vildehav: regi, text, aktör och producent
Pia Nordin: koreografi, aktör
Cha Blasco: kompositör, ljuddesign, data sonification design, aktör
AnnaCarin Isaksson: marknadsföring, visuell kommunikation, fotograf, aktör
Robert Bolin: yttre öga, psykolog, textansvar
Scenkonstkollektivet Bonthrop: scenografi, kostym, teknik, yttre öga
Hilma Kekkonen Orrell: ljusdesign
Carina Sundqvist: hållbarhetscoach och bollplank

Läs mer om de medverkande här.

Jag vill se stjärnorna h​ar skapats i en devising process där hela projektgruppen har gemensamt ansvar för arbetet och den färdiga föreställningen. Vi undersöker kopplingen föräldraskap, ansvar, framtid med det uttalade målet att våra olika konstinriktningar ska befrukta varandra och skapa en poetisk men också faktabaserad helhet. Vi blandar det personliga, nära och dokumentära berättelserna om våra livsval (och vår ambivalens) med berättelsen och frågorna om den stora gemensamma utmaningen – klimathotet. Konstnärligt gestaltas detta genom en blandning av skådespel, dokumentärt material, projektioner, statistik, realtidsdata, musik och ljud och koreografi där aktörerna presenterar sig själva i rummet.

Bakgrund
Teater Eksems arbete med temat ”Föräldraskap” påbörjades 2014. Idén kom dels från de medverkandes egna liv där tankar kring, och faktiska föräldraskap, spelade en allt större roll. Dels såg vi en allt större och ofta allt mer polariserad debatt i media kring olika aspekter av föräldraskap och normer och värderingar kopplat till detta. Detta utmynnade i en interaktiv föreställning där två kursledare håller en workshop för hur man skriver en vattentät projektplan för sitt föräldraskap. Föreställningen Föräldraskapet hade premiär i april 2015.

Gruppens arbete med ​Jag vill se stjärnorna​ påbörjades sommaren 2016. Vi ställde oss frågan - vad är aktuellt för oss nu? Svaret blev klimathotet och oron för hur barnens framtid ska se ut.