Ett dokumentärt, interaktivt och existentiellt scenkonstverk som utforskar klimathot, föräldraskap och en mänsklighet i kris.

Individer i sina mikrokosmos.
Vad drömmer de om?  Vad längtar de efter?
Ett scenkonstverk om små och stora universum. Perspektivskiften och parallella skeenden.
Om kärleken och motivationen. 
Olika världar, livspussel och reella hot.

Ett klimat i kris och en mänsklighet i kris.
Skam, skuld och strategier för att handskas med information om att vi tycks vara på god väg att utplåna oss själva.


En överbefolkad jord, ett sammelsurium av folkslag, språk, religioner, extremt väder och kaos.
Gränser, länder, lokalt och globalt. Hinner du fly?
Var finns hoppet?

loading...

Fotograf: Johannes Tegnér


Efter att ha spelats på Cinnober Teater i september 2018 kommer Jag vill se stjärnorna att åka på turné i Västra Götaland. Ladda ner vårt utbudsblad för mer information om tekniska försutsättningar och pris. Kontakta oss för bokning.

Urpremiär: 6 september 2018
Medverkande

Susanna Vildehav (Teater Eksem): regi, aktör, text, producent
Pia Nordin: koreografi, regi, aktör, projektledare
Cha Blasco: aktör, kompositör, ljuddesign, teknikansvar,
data sonification design
AnnaCarin Isaksson: aktör, marknadsföring,
ansvar visuell kommunikation, fotograf
Robert Bolin: dramaturgi, regi, psykolog, textansvar
Scenkonstkollektivet Bonthrop: scenografi, kostym, teknik och dramaturgi- konsult
Hilma Kekkonen Orrell: ljusdesign
Carina Sundqvist: hållbarhetscoach och bollplank
Läs mer om de medverkande här.

Jag vill se stjärnorna skapas genom sk devising, där hela projektgruppen har gemensamt ansvar för både arbetsprocessen och den färdiga föreställningen.  Gruppen tar sig an uppgiften att diskutera privata beslut – vårt och ert avtryck på jorden. Vi undersöker kopplingen föräldraskap, ansvar, framtid. 

Konstnärligt kommer detta gestaltas genom en blandning av skådespel, dokumentärt material, projektioner, statistik, realtidsdata, musik och ljud och koreografi där aktörerna ibland är i roll men också presenterar sig själva i rummet Vi blandar de personliga, nära och dokumentära berättelserna om våra livsval (och ambivalens) med berättelsen och frågorna om den stora gemensamma utmaningen – klimatkrisen.

Bakgrund

Teater Eksems arbete med temat Föräldraskap påbörjades 2014.
Idén kom dels från de medverkandes egna liv där tankar kring, och faktiska föräldraskap, spelade en allt större roll. Dels såg vi en allt större och ofta allt mer polariserad debatt i media kring olika aspekter av föräldraskap och normer och värderingar kopplat till detta.
Under det första året arbetade vi främst med research kring tematiken och samlade in en stor mängd material: artiklar, forskning, inlägg på olika typer av föräldraforum, tidigare kulturella och populärkulturella tolkningar av föräldraskap etc. Vi gjorde även en hel del intervjuer, dels med personer som arbetar professionellt med föräldrar och barn, dels med personer i olika skeden av föräldraskap. Vi öppnade även upp för anonyma berättelser och tankar kring föräldraskap och fick in en hel del material den vägen. Detta material samt de personliga erfarenheter som deltagarna tog med sig in i projektet låg sedan till grund för den föreställning, Föräldraskapet, som hade premiär i april 2015.