Det handlar om en syster och en bror, om broderns fru och ett mangoträd som betyder mer för systern än något annat. När systern måste lämna familjen börjar trädet vissna och hennes bror blir sjuk. Hur ska frun rädda sin man och varför fortsätter systern att bara bry sig om sitt träd?


Föreställningen, som riktar sig till barn mellan fyra och åtta år, är baserad på den indiska sagan om Mangoträdet och hämtar inspiration från ett traditionellt indiskt berättande. En spännande, vacker och lite magisk föreställning som undersöker hur vi människor hör ihop med och påverkas av både naturen omkring oss och människorna i vår närhet. Föreställningen inbjuder till spännande samtal kring hur vi bäst tar hand om vår natur, hållbarhet, varför vuxna ofta jobbar så mycket, vad stress är, hur vi konsumerar och varför det är så viktigt att vi bryr oss om varandra.Mangoträdet hade urpremiär
7 december 2013 och spelades på turné och på vår hemmascen i Göteborg till och med maj 2015. Över 2500 barn såg föreställningen under dessa år.

Regi: Rolf Sossna

Skådespelare: Susanna Vildehav & Mia Kjellkvist
Dramatisering: Ensemblen, Rolf Sossna & Anna Berg
Scenograf: Råger Johansson
Dramaturg: Anna Berg
Koreograf: Pia Nordin
Ljus: Annika Tärnström
Illustration: Ulrika Linder
Foto: Pamela Cortés Bruna
Föreställningens längd: 35 min
Målgrupp: 4 - 8 år

Lärarhandledning
Till föreställningen finns en lärarhandledning som går att
ladda ner som PDF: